Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΠΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛ.ΔΟΜ.ΕΓΩΝ ΟΤΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 23/03/11 ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ  ΤΕΛΙΚΑ ΟΡΙΣΤΙΚΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ,ΣΤΙΣ 24 ΜΑΙΟΥ 2011

ΕΥΔΟΞΟΣ

Ενημερώνονται οι σπουδαστές του τμήματος Πολ.Δομ.Εργών οτι απο σήμερα 17/03/2011-31/05/2011 μπορούν να δηλώνουν ηλεκτρονικά τα συγγράμματα απο την ιστοσελίδα www.eudoxus.gr σύμφωνα με τα μαθήματα που δήλωσαν το τρέχων εξάμηνο.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛ.ΔΟΜ.ΕΡΓΩΝ ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΙΝΑΙ :
1)Δυναμική των Κατασκευών (4 ΑΤΟΜΑ)
2)Γεωγραφικά Πληρ/κά Συστήματα (0 ΑΤΟΜΑ)
3)Βασικές Αρχές Εργων Υποδομής (1 ΑΤΟΜΟ)

ΕΝΕΡ/ΚΟΣ & ΒΙΟΚΛ/ΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ (Παλιό πρόγραμμα),ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ,ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΝΕΡ/ΚΟΣ & ΒΙΟΚΛ/ΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ (Aπό το αλλό εξάμηνο) ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΝ

ERASMUS

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛ. ΔΟΜ. ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS ΠΡΕΠΗ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ Κ.ΒΑΣΙΛΑΚΗ:

ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΕΧΡΙ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΜΕΧΡΙ  5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΥΔΟΞΟΣ

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛ.ΔΟΜ.ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ EMAL, ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΕΙ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΟΝΩΝΤΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ 23/3/2011 ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΤΕΦ.ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
http://www.teicrete.gr/domikoi/prog_ear1011.doc


ΕΥΔΟΞΟΣ

Ο ΕΥΔΟΞΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΩΣ ΤΙΣ 30/04/2011 ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Η Ώρα της Γης


Η Ώρα της Γης
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία του WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή που έχει χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον πλανήτη».

Κάθε χρόνο η Ώρα της Γης λαμβάνει και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Το 2009, όπου οι Έλληνες συμμετείχαν με πρωτοφανή ενθουσιασμό, η εκστρατεία εστίασε τη δυναμική της στην Κοπεγχάγη. Ένα χρόνο αργότερα και μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα της Δανίας, η Ώρα της Γης ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι όταν χάνεται μια μάχη δεν χάνεται και ο πόλεμος.
Φέτος, η Ώρα της Γης 2011 ξεπερνάει τον ίδιο της τον εαυτό! Μας θέτει απλά ερωτήματα για το τι πραγματικά κάνουμε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μετά από την μια συμβολική ώρα στο σκοτάδι.
Χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ; Επιλέγουμε το ποδήλατο, ή ακόμα και τα…πόδια μας για τις μετακινήσεις μας;

Μετά από τρία χρόνια όλο και πιο δυναμικής παγκόσμιας ανταπόκρισης η Ώρα της Γης γίνεται θεσμός και ένας απλός τρόπος να αποδείξουμε ότι πέρα από γεωπολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαφορές, παραμένουμε πολίτες ενός κοινού τόπου. Του πλανήτη Γη.

Φέτος λοιπόν, το Σάββατο, 26 Μαρτίου, στις 8:30 το βράδυ, ξεπεράστε τη μία ώρα.
Ξεπεράστε τον ίδιο σας τον εαυτό!
Η κοινή παγκόσμια αποστολή του WWF είναι:
Να σταματήσει την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του πλανήτη και να προάγει ένα μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα ζουν σε αρμονία με την φύση, μέσω:
  • Της προστασίας της βιοποικιλότητας
  • Της προώθησης της βιώσιμης διαχείρισης των ανανεώσιμων φυσικών πόρων
  • Της μείωσης της ρύπανσης και της άσκοπης κατανάλωσης

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Κ.Εν.Α.Κ.

Ο Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (Κ.Εν.Α.Κ.) αποτελούσε υποχρέωση της χώρας τόσο προς τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά περισσότερο προς τους πολίτες της. Ο κτιριακός πλούτος της χώρας πρέπει, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις, να αποκτήσει αποτελεσματική διαχείριση της απαιτούμενης ενέργειας. Με αυτό τον τρόπο, εκτός από την ασφάλεια και την αισθητική που μέχρι σήμερα ήταν τα κυριότερα στοιχεία ενός κτηρίου προστίθεται και η μέριμνα έτσι ώστε η κατανάλωση ενέργειας να είναι κατά το δυνατόν χαμηλότερη, με ταυτόχρονη εξασφάλιση άριστων συνθηκών στους διαμένοντες σε αυτό.

Η αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας προστατεύει άμεσα και έμμεσα το περιβάλλον, εξοικονομεί ενεργειακούς πόρους και επιπλέον συμβάλλει στην οικονομία όχι μόνο των χρηστών των κτηρίων αλλά και της ίδιας της χώρας.Αναλυτικότερα η εγκύκλιος: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/SCIENTIFIC_WORK/GR_ENERGEIAS/kenak/EGYKLIOS%20YPEKA.pdf

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΠΤΥΧΙΑΚΕΣ

ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛ.ΔΟΜ.ΕΡΓΩΝ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011 σας προσκαλούμε ΟΛΟΥΣ στην κλαδηκή για την ενημέρωση των φοιτητών του τμήματος πολιτικών δομικών έργων που θα πραγματοποιθεί στο Αμφ.καμάρης οπου εκεί θα λυθούν όλες οι απορίες απο τους εκπρωσόπους του τμήματος για τις εξεληξεις στο τμήμα Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ