Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΔΑΦΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Κ.ΚΡΑΣΣΑΝΑΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ 2011 ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΧΟΥΝ ΟΣΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.
  1. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΤΕΙ: ΣΤΙΣ 9:00ΠΜ
  2. ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ : ΣΤΙΣ 10:30ΠΜ
  3. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΑΦΑΝΙΩΝ ΕΡΓΟΥ: ΣΤΙΣ 10:30Π.Μ-13:30Μ.Μ
  4. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΤΡΑΓΓΙΣΤΗΡΑ (ΧΩΝΟΥ) ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ: ΣΤΙΣ 14:00Μ.Μ
  5. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: ΣΤΙΣ 16:00Μ.Μ


Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΠΙΘΟΣ: Νέα υπηρεσία δωρεάν αποθηκευτικού χώρου online

 https://pithos.grnet.gr/

Ένα νέο, εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό εργαλείο προσφέρεται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σε φοιτητές, σπουδαστές, καθώς και λοιπά μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας. Πρόκειται για την υπηρεσία "Πίθος", η οποία προσφέρει σε κάθε χρήστη 50 GBytes δωρεάν αποθηκευτικού χώρου, προσβάσιμου από παντού, πάντοτε και με ασφάλεια.
Η νέα αυτή υπηρεσία, πραγματοποιήθηκε μέσω της ελληνικής Υποδομής Πλέγματος Υπολογιστικών Συστημάτων (HellasGrid) που λειτουργεί το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, υποστηρίζοντας προηγμένες εφαρμογές Ηλεκτρονικής Επιστήμης (e-science). Πρόκειται για ένα χρήσιμο εργαλείο που διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητες εργασίας και έρευνας για φοιτητές και ερευνητές, επιτρέποντάς τους την ασφαλή πρόσβαση σε μεγάλο όγκο δεδομένων, από όπου και αν βρίσκονται.
Η υπηρεσία "Πίθος" βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φάση δοκιμών (beta testing), είναι σταθερή και διαθέσιμη στους χρήστες της. Το λογισμικό έχει αναπτυχθεί και διατίθεται με άδεια ανοικτού κώδικα, και η υπηρεσία διαθέτει ανοικτό τρόπο διασύνδεσης (API) για συνεργασία με άλλες εφαρμογές. Οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν τα αρχεία τους και να τα μοιραστούν με άλλους χρήστες ή και ομάδες χρηστών. Επιπλέον, η υπηρεσία προσφέρει δυνατότητες αναζήτησης, αρχειοθέτησης, συγχρονισμού και τήρησης αντιγράφων εφεδρείας, καθώς και αξιοποίησής της ως αποθηκευτικό μέσο από άλλες εφαρμογές.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας έχει επίσης σχεδιάσει και υλοποιήσει την πλατφόρμα "Αναφανδόν" (http://anafandon.grnet.gr/) για τη δωρεάν διάθεση εμπορικού λογισμικού και υπηρεσιών προς τους φοιτητές και τα μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας. Για να μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία θα πρέπει πρώτα να πιστοποιηθεί ως δικαιούχος. Η πιστοποίηση γίνεται με τη χρήση username/password που έχει αποκτήσει από το Ίδρυμα στο οποίο ανήκει.
H υπηρεσία "Πίθος" υλοποιείται σε συνεργασία με τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα που είναι ήδη συνδεμένα με την ομοσπονδία καταλόγων Shibboleth: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών - Ερευνητική Μονάδα 6, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΤΕΙ Αθήνας, ΤΕΙ Ηπείρου, ΤΕΙ Καλαμάτας, ΤΕΙ Κρήτης, ΤΕΙ Μεσολογγίου, ΤΕΙ Σερρών, ΤΕΙ Χαλκίδας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Για τα λοιπά ιδρύματα, εκκρεμεί η σύνδεση των καταλόγων τουςμε το σύστημα ΠΙΘΟΣ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία "Πίθος", οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν το εγχειρίδιο χρήσης (http://pithos.grnet.gr/userguide/el/index.html), να επισκεφθούν το σχετικό Forum (https://pithos.grnet.gr/forum) ή να απευθυνθούν στο pithos@grnet.gr.
www.ekt.gr, με πληροφορίες από ΕΔΕΤ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5/5

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΦ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5/5 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Κ28(ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΚΤΙΡΙΑ) ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ:

1) ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
2) ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3) ΔΙΑΦΟΡΑ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2011 ΣΤΟ ΑΜΦ Κ28 ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

10 λόγοι γιατί το διάβασμα είναι καλύτερο από το sex !!!

1. Μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε κάποιον να το κάνετε!
2. Αν κουραστείτε μπορείτε να σταματήσετε, να σημειώσετε που μείνατε και μετά να συνεχίσετε από εκεί που είχατε σταματήσει!
3. Μπορείτε να τελειώσετε νωρίς, χωρίς να έχετε αισθήματα ντροπής ή ενοχής!
4. Όταν ανοίγεις ένα βιβλίο δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το ποιος άλλος το έχει ανοίξει!
5. Λίγος καφές και μπορείτε να το κάνετε όλη νύχτα!
6. Δεν θα μπορείτε να βρεθείτε σε δύσκολη θέση αν οι γονείς σας, σας διακόψουν στη μέση!
7. Μπορείτε να το κάνετε, να τρώτε και να βλέπετε TV και όλα αυτά την ίδια στιγμή!
8. Αν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνετε, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια του συγκάτοικού σας!
9. Μπορείτε να το κάνετε σε οποιοδήποτε χώρο δίχως να νοιάζεστε αν σας παρακολουθούν!
10. Δεν χρειάζεται να αφήσετε κάτω το αναψυκτικό σας για να το κάνετε