Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/12/2011 ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ 1 ΘΕΩΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ  10:30-12:00

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΩΡΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 12:00

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20/12/2011 ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η Β΄ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ 1 ΩΡΑ 15:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ηλεκτρονική γραμματεία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ενημερώνουμε ότι η εξυπηρέτηση των σπουδαστών από τη γραμματεία αλλάζει από   την  Δευτέρα 12-12-11. Θα γίνεται από τη θυρίδα 2 φορές την εβδομάδα  κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις  11π.μ – 13.00μ.μ.
Οι αιτήσεις για χορήγηση βεβαιώσεων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο kapa@staff.teicrete.gr

Η υπογραφή των αιτήσεων θα γίνεται με την παραλαβή της βεβαίωσης από τη γραμματεία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όσοι βρίσκονται εκτός Ηρακλείου η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέσω ΚΕΠ.
Ο Προϊστάμενος Τμήματος
Εμμ. Κ. Ζαχαρενάκης

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.home

Η ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ FREE ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ FREE ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

http://www.muteline.gr/?id=2011_11_14_11_43_33&pg=2&prj=projects&cst=customize

Τι είναι το HIV/AIDS

Τι είναι το HIV/AIDS


HIV σημαίνει Human Immunodeficiency Virus δηλαδή Ιός της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας.
Ο HIV είναι ένας ιός.
Μερικοί ιοί, όπως αυτοί που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη, παραμένουν στο σώμα μόνο για μερικές μέρες. Μερικοί ιοί, όπως ο HIV, δεν φεύγουν ποτέ. Ο ιός του AIDS είναι ένας ρετροϊός· έχει δηλαδή γενετικό υλικό το RNA, το οποίο με τη δράση ενός ενζύμου που λέγεται αντίστροφη μεταγραφάση μετατρέπεται σε DNA για να ενσωματωθεί στο γονιδίωμα του ανθρώπου. Ενα χαρακτηριστικό του ιού HIV, είναι η πολύ μεγάλη μεταλλακτικότητά του· κάπου δύο εκατομμύρια υψηλότερη από εκείνη που παρατηρείται στα γονίδια του πυρήνα. Και αυτό οφείλεται στο ότι η αντίστροφη μεταγραφάση που μετατρέπει το RNA σε DNA είναι πολύ επιρρεπής στα λάθη κατά την αντιγραφή· της ξεφεύγουν δηλαδή αντιγραφικά λάθη όταν προστίθενται τα νουκλεοτίδια στη σειρά για να γίνει το DNA και προκύπτουν μεταλλάξεις. Όταν κάποιος μολύνεται με τον HIV, γίνεται "HIV οροθετικός" και θα είναι για πάντα HIV οροθετικός. Με την πάροδο του χρόνου, η HIV νόσος μολύνει και εξοντώνει τα λευκά αιμοσφαίρια που λέγονται CD4 λεμφοκύτταρα (ή "Τ κύτταρα") και μπορεί να αφήσουν το σώμα ανίκανο να καταπολεμήσει κάποιες μολύνσεις και καρκινογενέσεις.
Mε την επιτυχή αντιρετροϊκή θεραπεία (ART), το σώμα μπορεί να παραμένει υγιές και να αντιμετωπίζει τους περισσότερους ιούς και τα βακτηρίδια. Ένα υγιές άτομο έχει συνήθως από 600 εώς 1200 CD4 λεμφοκύτταρα. Όταν τα CD4 λεμφοκύτταρα πέσουν κάτω από τα 200, το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου αποδυναμώνεται σοβαρά και αυτό το άτομο διαγνώσκεται με AIDS, ακόμα και αν δεν έχει αρρωστήσει ακόμα από άλλες μολύνσεις.

απλώς δεν καπνίΖΩ